WTP ARCHIEF

Blog posts 2016

Een mistige doch gezellige editie van de eindejaarswandeling

 • 29 dec
 • 2016
kerstwandeling
WTP leden waren lichtjes in de duisternis

Naar jaarlijkse traditie hadden we tussen Kerst en Nieuw onze eindejaarswandeling. We waren met een mooie groep die het koude en mistige weer trotseerden en veilig en wel de landelijke wegen rond de club afstapten.

kerstwandeling
Gezellig napraten in het warme WTP clublokaal

Eerste rondje van zo'n 3,5 km met een wel gesmaakte versnapering in het clubhuis, daarna vertrokken de die-hards voor nog zo'n 5 km.

Onze catering had gezorgd voor kerstkoeken en warme chocomelk, wat zeker welkom was. Daarna samen wat gezellig napraten in de gekende WTP-sfeer.

Myriam Coghe

Top

Clubkampioenschap gehoorzaamheid

 • 9 nov
 • 2016
gehoorzaamheid
Nicolas in actie

Zaterdag 5 november, het clubkampioenschap gehoorzaamheid 2016! Gelukkig hielden we het redelijk droog. Enkel de laatste proeven vielen letterlijk in het water.

De puppy’s kregen een gepeperde proef voorgeschoteld doch allen brachten het er supergoed van af.

De B-tjes waren met 8 en hebben ook heel wat proeven afgewerkt. Het liep voor allen gesmeerd tot een enthousiast flatje,Poppy, een ander vrolijk flatje, Whistle, zag langs de kant. Tijdens de vrije wandeling wou ze dan ook absoluut even goeiedag zeggen.

Na de B’s was het aan de A-tjes. Martin zei: “laat die stress maar achterwege, nergens voor nodig.”, maar in praktijk moet ik zeggen dat er toch een lichte zenuwachtigheid onder de deelnemers aanwezig was. We brachten het er echter allemaal heel goed vanaf. Ook de C’s en D’s voerden hun proeven met stijl en bravoure uit.

Dan de prijsuitreiking. Mieke had voor alle medewerkers een bedanking ineen geknutseld. Merci voor de wekelijkse inzet van alle lesgevers. Dit mag zeker in de verf gezet worden!!

gehoorzaamheid
Een trotse Lotte als winnaar van de A-klasse

De eerste drie van elke groep kregen een beker en de lesgevers kregen telkens drie zoenen. Dat zijn heel veel kussen op het einde van de avond ☺. Ook wij mochten een beker in ontvangst nemen en waren daar best trots op. Volgende week bij de B-tjes!

Na de prijsuitreiking konden we nog genieten van lekkere vol au vent of stoofvlees met frietjes. Een gevulde en geslaagde dag!

De uitslagen vind je in de resultatenkolom onder gehoorzaamheid. Dank aan Fabienne Timmerman voor de foto's.

gehoorzaamheid
De deelnemers van de 'grote puppies' groep

Lotte Paijmans

Top

Resultaten jachthondenproeven

 • 30 aug
 • 2016
jachtproeven

Het was warm op zaterdag 27/8. 10 onversagen deelnemers en hun jachthond, 2 keurmeesters, Rony Michiels en Jef Heeren, en een team WTP'ers onder het toeziend oog van Etienne Wallaert hebben dan het beste van zichzelf gegeven.

Sabine Sintobin
Een duidelijk tevreden Sabine Sintobin

Slechts 2 deelnemers zijn geslaagd voor alle proeven. Het lijkt erop dat het ver apport dé struikelblok was voor de meeste deelnemers behalve voor twee, waaronder ons eigen WTP lid Sabine Sintobin. Zij behaalde met Gun-Gun de hoogste score van allemaal. Proficiat daarvoor.

De gedetailleerde uitslagen per proef vind je in de resultatenkolom onder 'jacht'.

Dank aan Myriam Coghe voor de mooie foto's. Je vindt ze in Google foto's door op onderstaande knop te drukken.

Foto's jachthondenproeven

Marco

Top

Resultaten WTP Happening 2016

 • 26 aug
 • 2016
wtp happening

Op zaterdag 20/8 is, onder een mooie zomerhemel, voor de 28ste keer de WTP Happening doorgegaan.

83 retrievers zijn die dag gekeurd door Mevr. Sue Almey voor de Golden Retrievers en Mevr. Gerda Groeneweg voor de Labrador, Flatcoated en Nova Scotia Duck Tolling Retrievers.

De uitslagen van de keuring vind je in de resultatenkolom onder 'show'.

Dank aan alle medewerkers en sponsors die deze dag hebben mogelijk gemaakt.

In het archief onder foto's 2016 vind je een sfeerimpressie van de happening in een kort videofilmpje.

Bart Augustijns is alweer de hele dag druk in de weer geweest om de Happening in beeld vast te leggen. Uit meer dan 1200 foto's heeft hij een selectie gemaakt die de dag goed in beeld samenvat en de vele deelnemers hopelijk heel blij zal maken. Er zijn heel wat foto's die het inkaderen waard zijn.

Onderstaande knop brengt je naar de finale versie van het fotoalbum op Google foto's. Hartelijk dank Bart voor het vele werk en een zeer mooi resultaat!

Foto's WTP Happening

Marco

Top

Resultaten overgang gehoorzaamheid

 • 23 aug
 • 2016

4 WTP leden zijn deze zomer geslaagd in hun overgangsproeven gehoorzaamheid.

Van A naar B zijn dat Nick Vanderhaeghen met Onah, Céline Malisse met Oona van Joans Hoeve en Nick Demarez met Dory Nougatine Dunehill.

Van B naar C is dat Jan Coucke met Marie.

De punten vind je in de resultatenkolom onder gehoorzaamheid.

Proficiat!

Marco

Top

Foto's WT Anzegem te bekijken

 • 19 jul
 • 2016

Onze huisfotograaf Bart Augustijns heeft een hele reeks foto's online gezet van de door WTP georganiseerde working test te Anzegem op 11 juni. Er zitten alweer veel pareltjes tussen.

Op deze manier kunnen we nog eens nagenieten van wat een mooie dag was. Dank u Bart voor dit mooie souvenir!

Klik op onderstaande knop om naar het album op Google foto's te gaan

Foto's WT Anzegem

Marco

Top

De jaarlijkse BBQ: een succulent event!

 • 3 jul
 • 2016
bbq
Het eten is bijna klaar.

Zondag 3 juli is er alweer genoten van de jaarlijkse WTP barbecue met, volgens slager Benny, een “levendig vers zwijntje” aan het spit. Een misschien wat vreemde uitdrukking in deze context, maar het vlees was inderdaad sappig, mals en lekker.

De weergoden waren ons gunstig gezind, het gezelschap gezellig en de drank vloeide rijkelijk (bij de één wat meer dan bij de andere) dankzij het harde en deskundige werk van Mieke en Kathleen.

Nadat iedereen zijn buik(je) had rond gegeten, mochten de aanwezigen ook hun vaardigheden in het werpen van dummy's testen onder de strakke leiding van Geert Maelfait. Elke dummy die in de tractorband terecht kwam leverde een fles cava op. Met 5 dummy’s voor 1 euro leek het makkelijker dan het uiteindelijk was. Volgens deze verslaggever heeft Jelle Rys het hoogste rendement gehaald: 3 flessen cava ‘in the pocket’.

bbq
Dummies gooien, moeilijker dan je denkt!

Dank aan iedereen die zijn / haar schouders onder dit event heeft gestoken om alle aanwezigen een leuke en fijne zondagmiddag te bezorgen.
Dank ook aan Frank en Myriam voor de mooie foto's.

Marco

Top

Prima prestatie WTP leden op Working Test finale

 • 2 jul
 • 2016
finale sabine
Een glunderende Sabine naast een 'het scheelde niet veel' denkende Katrien Gevens en een berustende Nils De Peuter.

4 WTP leden hebben op 2 juli deelgenomen aan de finale van het working test seizoen. Aan deze finale mag je meedoen als je minimaal een top 3 hebt gehaald op één van de working tests die in België werden georganiseerd. Op zich dus al een mooie prestatie.

 • In de beginners klasse was dit Sabine Sintobin met Gun-Gun (1ste plaats op de WT van Ittre)
 • In de novice klasse waren dit Jef Savels met Liffy (3de plaats op de WT van As) en Hilde Haerens met Lucy (3de plaats op de WT van Thorembais en 2de plaats in Anzegem).
 • In de open klasse was dit John Debersaques met Wizard (2de plaats op de WT in Wingene).

Niettegenstaande de Belgen een minderheid waren in deze finale (12 Belgen op 49 deelnemers; op zich al een interessante vaststelling) is er uiteindelijk behoorlijk gepresteerd.

sabine en gun-gun
Sabine en Gun-Gun in actie bij Malcolm Stringer.

Sabine en Gun-Gun hebben, tot hun eigen verrassing (eigenlijk vooral die van Sabine; Gun-Gun wist het wel zeker) een fantastische 2de plaats gehaald bij de Beginners met een zeer mooie score van 95/100. Slechts 1 puntje verschil met de eerste plaats. Proficiat!

Hilde en Lucy
Hilde en Lucy: op dit moment ging het nog goed.

In de Novice klasse hebben noch Hilde noch Jef het gehaald. De finale is sowieso een afvallingskoers. Alleen de deelnemers die op de eerste drie proeven minimaal 50 op 60 haalden mochten door naar de 4de proef. Hilde ging onderuit op de proef bij Chantal Goreux omdat Lucy de verste markeer apport eerst ging halen en dat was niet de bedoeling. Out dus na proef 2 wat even balen was.

Jef deed het beter (geen nullen) maar net niet goed genoeg om door te stoten.

Jef en Liffy
Een uitgeregende Jef bij een doorweekte Chantal Goreux.
John en Wizard
John en Wizard luisteren aandachtig naar Malcolm.

Bij Open was het een spannende strijd en haalden John en Wizard een mooie 4de plaats met 87/100. De proeven waren behoorlijk pittig en van de 15 deelnemers bleven er uiteindelijk maar 4 over. Ook proficiat aan John en zijn compagnon Wizard!

Niettegenstaande de weersuitdagingen (ondergelopen terreinen) verliep de organisatie van deze finale door de Gouden Jachthoorn vlekkeloos. Ook de keurmeesters (Malcolm en Lynn Stringer, en Chantal Goreux) lieten zich niet uit het lood slaan door enkele fikse regenbuien en keurden onversaagd en moedig verder. Chapeau!

Dank aan Kris Grietens en Jan Delattin van de Gouden Jachthoorn voor de foto’s.

Marco

Top