30ste Will to Please Happening op 18 augustus.
Meer info hier

JAARLIJKS VERLOF VAN 10/7 T.E.M. 22/7 - GEEN LESSEN TIJDENS HET VERLOF

Kalender
JUL Verlofperiode van 10/7 t.e.m. 22/7
11
AUG 30ste WTP Happening
Inschrijven
18
AUG Jachthondenproeven
Inschrijven
26
OKT Herfstwandeling
28
NOV Petcompetitie (club GH competitie)
3
NOV Field trial
17
DEC Eindejaarswandeling
19

ONZE ACTIVITEITEN

Bij Will to Please kan je met je retriever terecht voor een hele reeks activiteiten. Samen werken we aan de eerste stapjes van je pup, zorgen we voor een goede basisgehoorzaamheid en, indien gewenst, leren we hond en baas optimaal samen te werken op het domein waar de retriever excelleert: de jacht.

Hieronder vind je een korte omschrijving van de diverse activiteiten die onze club aanbiedt. Contacteer ons voor meer info.

puppy training

Puppy training

Jong geleerd is oud gedaan. Van in het begin is het belangijk dat uw pup de juiste vaardigheden leert en kan socialiseren.

Bij Will to Please zijn pups vanaf 8 weken welkom en leren ze samen met de baas in groep de basisvaardigheden die elke hond nodig heeft. We leren ze ontspannen aan de leiband lopen, zitten op commando, enz. en werken aan het opbouwen van een sterke vertrouwensband met de pup.

Praktische info

Alle nieuwe pups starten in de instapklas waarin een module van 8 lesjes wordt afgewerkt. Pups vanaf 8 weken komen in aanmerking voor de instapklas. Dit kan op woensdag (18u30) en/of zaterdag (14u30).

Daarna gaat men naar de overgangsklas: woensdag (19u30) en/of de zaterdag (15u30).

gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid

Een gehoorzame hond vormt de basis van een gezonde en bevredigende relatie tussen baas en hond.

Naast de basisvaardigheden trainen we ook specifiek naar gehoorzaamheidswedstrijden toe

Praktische info

De lessen vinden plaats op het terrein van WTP - Leenbosstraat 15 - 8850 Ardooie

  • Elke woensdag: alle klassen (A-B-C-D) van 19u30 tot 20u30
  • Elke zaterdag:
    • vanaf 14u30 tot 15u30: B-klas
    • vanaf 15u30 tot 16u30 : A-klas, C- en D-klas

Het bestuur vraagt dat iedereen die gehoorzaamheidsles volgt, ALTIJD in het bezit is van een geldige lidkaart. De instructeurs zullen regelmatig voor aanvang van de lessen het lidmaatschap controleren. Nieuwe leden kunnen een print maken van hun inschrijvingsformulier: dit is geldig als tijdelijke lidkaart tot hun betaling geregistreerd is.

Tevens raden wij iedereen aan om over een hospitalisatieverzekering en een familiale verzekering te beschikken. De clubleden zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden. Zij genieten ook van een ongevallenverzekering tussen clubleden onderling maar de risicodekking hiervan is beperkt.

jacht

Jacht

Retrievers zijn jachthonden en houden ervan om te zoeken en te apporteren. Met een specifieke jachttraining willen we daarop inspelen.

Markeren, waterwerk, dirigeren van de hond en het blind zoeken zijn disciplines die we tijdens de training aanleren. Daartoe beschikt Will to Please over diverse terreinen die dit mogelijk maken.

De jachttraining vormt ook een voorbeiding op Working Tests (gesimuleerde jachtwedstrijden met dummy’s) , Field Trials (wedstrijd op echt wild) alsook de echte jacht.

Praktische info

Elk voorjaar biedt WTP haar leden een cursus aan gericht op de retriever als jachthond in de verschillende klassen: beginner, novice en open.

Voor de aanvang van de cursus wordt, door middel van een toelatingsproef, het niveau van de hond en de voorjager geëvalueerd. Dit bepaalt in welke klasse er kan getraind worden.

De trainingen vinden standaard op zondagochtend plaats tussen 9:00 en 12:00. Afspraak in het clubhuis.

show training

Show

Onze retrievers zijn mooie honden en verdienen het om ‘geshowd’ te worden. Dit ‘showen’ van retrievers is een discipline op zich en vraagt specifieke kennis en een bepaalde aanpak.

Leden die hun retriever willen ‘showen’ kunnen van de uitgebreide ervaring van onze club op dat vlak profiteren en een speciale showtraining volgen.

Praktische info

Show training wordt gegeven in functie van de specifieke noden en wensen van de leden.

Clubleden met jarenlange showervaring met retrievers begeleiden de lessen.

Deze lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijdsklassen, d.w.z. puppyklasse-jeugdklasse, jongehondenklasse, openklasse en veteranenklasse.

Contacteer Etienne Wallaert voor meer info.

Video

Het WTP team met Dorin en Diesel, Hilde en Lucy en John en Wizard hebben, onder de team naam 'Gold', op 2 april 2017 deelgenomen aan de team WT voor Open en Novice honden in Terhills. Ze hebben helaas geen goud behaald maar zich wel goed geamuseerd op een uitdagend terrein. Veel kijkplezier.

De afspeelkwaliteit wordt automatisch door Youtube bepaald en is o.m. afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding. De beste afspeelkwaliteit verkrijg je door 1080pHD te kiezen (klikken op het 'tandwiel' onderaan als je de video afspeelt).