© Bart Augustijns

Mededelingen

VOORBEREIDENDE TRAINING SOCIALISATIETEST

socialisatietest

Zoals jullie weten organiseert Will to Please op zaterdag 3 maart een socialisatietest (ter info: op 8/2 waren nog 5 plaatsen beschikbaar). Deze test is verplicht voor alle honden die willen deelnemen aan wedstrijden.

De test staat open voor alle honden die minstens 9 maanden oud en geregistreerd (getatoeëerd en/of gechipt) zijn, met of zonder stamboom. Aan alle geslaagde honden wordt een officieel attest afgeleverd. Met dit attest kan men het werkboekje aanvragen.

Het belangrijkste doel is te onderzoeken of de hond sociaal gedrag vertoont tegenover mensen en dieren en zich normaal gedraagt in het verkeer. Op al deze oefeningen mag de hond agressief noch bang zijn.

Het attest wordt enkel verleend aan die honden die slagen in elke oefening. Er worden geen kwalificaties of punten toegekend. Er is enkel de beoordeling: geslaagd of niet geslaagd. De hond die niet geslaagd is mag na een periode van vier maanden een tweede test aanvragen.

Als voorbereiding op deze test organiseren we 2 specifieke trainingen, telkens op dinsdagavond. De eerste training gaat door op 20/2 en de tweede op 27/2. Ze vinden plaats op de terreinen van WTP om 19:00. Clubdeur gaat open vanaf 18:30.

Als je nog nooit hebt deelgenomen aan de socialisatietest is deze training zeker een aanrader.

Top

INSCHRIJVEN GEHOORZAAMHEIDWEDSTRIJD

gehoorzaamheidswedstrijd

Op zaterdag 28 april gaat naar jaarlijkse gewoonte de door WTP georganiseerde gehoorzaamheidwedstrijd door, opnieuw op het clubterrein te Ardooie.

Deze wedstrijd staat open voor alle hondenrassen en hun baasjes die hun kennis en kunde op het vlak van gehoorzaamheid in een gemoedelijke en gezellige sfeer willen meten met anderen.

De keurders zijn deze keer Marc Depreitere - Lieve Ghesquiere - Mike Sanders - Diederick Spiessens - Betty Westerlinck - Robert Van Wesemael.

Vanaf nu kan je online inschrijven voor de wedstrijd. Let op, de plaatsen zijn beperkt. De inschrijving is maar definitief wanneer je een bevestigingsmail krijgt van de club en het inschrijvingsbedrag van 10€ is overgemaakt.

Inschrijving gehoorzaamheidwedstrijd Top

AANKONDIGING JACHTHONDENPROEVEN OP 26 AUGUSTUS

jachthondenproef
Jachthond in actie tijdens de laatste door WTP georganiseerde jachthondenproef

Dit jaar neemt Will to Please zich opnieuw voor om jachthondenproeven te organiseren. Deze gaan door op 26 augustus op de terreinen van de club te Ardooie.

Iedere jachthond, dus ook van niet-WTP leden, kan deelnemen en zo een basisbrevet alsook een africhtingsbrevet halen. Meer praktische info en inschrijvingsmogelijkheden volgen later.

Een lijst en kalender van andere plaatsen waar deze proeven georganiseerd worden vind je hier.

Top